top of page

Skupina Radetonarium

Veřejná·264 členů

Plná moc pro notářské zastoupení

Всім привіт!

У батька в Україні відкрилася спадкова справа після смерті його брата, але він сам зараз у Чехії (ми разом живемо в Празі) і не може поїхати через стан здоров'я. Потрібно, щоб хтось в Україні представляв його інтереси перед нотаріусом. Чи можна зробити довіреність на мене, щоб я могла спілкуватися з нотаріусом, подавати документи, отримувати свідоцтва? І чи визнають таку довіреність в українського нотаріуса, якщо ми зробимо її в Чехії?

8 zobrazení

Вітання! Так, це абсолютно робочий варіант. Нотаріальне представництво – це одна з найпоширеніших підстав для оформлення довіреності за кордоном. Головне, щоб у документі було чітко прописано, що ви маєте право: подавати заяви про прийняття спадщини, знайомитися з матеріалами справи, замовляти оцінку майна, отримувати свідоцтво про право на спадщину, сплачувати всі необхідні платежі.

Ми з дружиною минулого року робили таку довіреність для її бабусі, яка теж у Празі. Зверталися на сайт - https://www.expert-docs.cz/

Там підготували текст українською з повним переліком нотаріальних повноважень, врахували всі нюанси спадкового права. Бабуся завірила в нотаріуса в Празі, ми надіслали скан родичам в Україну, і ті без проблем вирішили всі питання з нотаріусом. Жодних зауважень не було. Тож сміливо робіть – це правильне рішення.

bottom of page