top of page

Skupina Radetonarium

Veřejná·287 členů

Souhlas s vycestováním dítěte do zahraničí

Доброго ранку! Потрібна термінова порада. Ми з сином (9 років) плануємо поїхати на канікули до Хорватії. Чоловік залишається в Празі через роботу. Чи потрібен дозвіл від нього на виїзд дитини? І як це правильно оформити, щоб на кордоні не було проблем? Боюся, що хорватські прикордонники можуть бути дуже суворі.

5 zobrazení

Вітання! Так, дозвіл від чоловіка обов'язково потрібен. І це стосується не лише виїзду з Чехії, а й в'їзду до Хорватії та повернення назад. Найкраще зробити нотаріальну згоду з перекладом на англійську або хорватську мову, щоб не було мовних непорозумінь.

Ми з дружиною нещодавно їздили з сином до Італії, і я робив такий дозвіл через сайт https://www.expert-docs.cz/praga/. Там усе дуже зручно: заповнив заявку, мені зателефонували, все пояснили українською. Підготували текст дозволу українською та англійською, з чітким зазначенням маршруту і терміну поїздки. Я завірив у нотаріуса в Празі (це зайняло 15 хвилин), і на кордоні жодних питань не виникло. До речі, працюють без передоплати – це дуже зручно. Тож не ризикуйте, зробіть усе офіційно – і подорож буде спокійною.

bottom of page